2009. szeptember 13., vasárnap

Tábor erdei iskolában

Csoporttársaim kérték, hogy mutassam meg, hogy festem az anyagaimat. Mivel már rég nem festettem, előtte pár nappal itthon egy kicsit kísérleteztem, de nem anyaggal, hanem fonallal. Persze ha már megfestettem, ki is kellett próbálni. Ez a kis nyakba való lett az eredménye. A többi fonalat, majd tűzéshez szeretném felhasználni. Vagy horgolás lesz?

Csoportunkkal a Balaton-felvidéki Erdei Iskolában voltunk hétvégén. Péntek délután bevezetésként bugyit varrtunk. De milyent! Fiús anyaként nekem ehhez nem fűlött a fogam és ezt szóvá is tettem,de másnak beindult a fantáziája. Hát persze, hogy egy "fecske " alsó lett az eredménye.


Ők varrtak én meg fényképeztem, aztán mégis csak nekiláttam, de csak egy egyszerűbb piperét, a hajtogatott „malac lopó” táskámhoz, mert lehet hazamenni táborból újabb táska nélkül?Varrás közben a varrógépem megmakacsolta magát, állandóan elszakadt az alsó szál. Ami tőlem tellett mindent megtettem, újra fűztem a felső szálat, kivettem az orsót, kiszedtem a hurokfogó körül a szöszöket, de semmi javulás. Már csak Andiban bíztam, hátha tud segíteni. Elmondtam, mivel próbálkoztam, ezután megkérdezte: „És tűt is cseréltél? Erre nem gondoltam és természetesen a pót tűk is otthon maradtak. Kaptam tőle egy új tűt is és az én kis gépen vígan varrogatott tovább. Talán mégis a bugyi piperét kellett volna varrnom? De akkor honnan tudnám, ha ilyen gond van, akkor tűt is cserélni kell? Ezért szeretek csoportba, táborba járni.

Szombat délelőtt a festésé volt.Szép helyen, szép időben a szárítókötélen az eredmény, mindenki megelégedésére.
Magamnak csak pár darab készült, ezeket már itthon vasaltam, mert a táborban erre már nem volt időm.


Ebéd után egy kis levezető sétára mentünk a tanösvényen.Délután Éva segített a Karen Eckmeier féle városépítésben. Szerintetek ebből valóban város lesz?2 megjegyzés:

 1. Nagyon jó színeket festettél .A városod biztos elkészül néha jelentkezz vele .Érdekel a technika ,mindenki épít de leírást vagy útbaigazítás nincs sehol.:((

  VálaszTörlés
 2. Szia Ági! Végre megtaláltalak! Legközelebb én is mindenképp megyek a táborba, annyi élményben volt részetek és annyi mindent tanultatok, legközelebb én sem hagyhatom ki.
  :)
  Ha van időd, látogass el hozzám.
  http://foltmorzsak.blogspot.com
  :)
  Judit

  VálaszTörlés