2010. április 28., szerda

Varrtam egy táskát,csak úgy egy régi másik mintájára.Meglepetésemre többeknek tetszett,pedig ez egy nagyon egyszerű táska. (Lehet,hogy néha a kevesebb több?) Talán ez is egy válasz Colette által felvetett táskákkal kapcsolatos kérdésére?

Ma volt csoportunk szokásos találkozója,de előbb az előcsarnokban Tatár Antal festőművész kiállítását néztem meg.
Természetesen a képeket szemlélgetve azon gondolkodtam, milyen lenne, mind ez textilből .

A többiekkel találkozva volt miről beszámolni. Többen voltunk a csoportból a tihanyi táborban, ahol nagyon jól éreztük magunkat, és persze megint sok szép mindent tanultunk.
A szalaghímzést már régebben is kipróbáltam,de Györgyi bemutatója hatására újra kezembe vettem a Szalaghímzéses könyvet,hogy még többet varrjak hasonlókat. A táborban ez a tűtartó készült el, de már a következő is félkészen várja a felhasználást.
Annamari eljegyzési gyűrű mintájával készült táskát mutatott be. Sajnos az idő rövidsége miatt csak eddig jutottam Zita segítségével.
Befejezés már itthonra marad.
2006-ban voltam először foltvarró táborban Szentgotthárdon, ott készült ez a Naplemente.

Akkor Vaskiné Paksa Márta mutatta meg ezt a technikát. Azóta jó foltvarró módjára sok apró kisebb anyagot gyűjtöttem össze (nem került kidobásra,mert még jó lesz valamihez),ami ehhez a technikához (mások szerint konfetti technika) remekül használható.
Így készültek el ezek a képek, amik egyben bemutató darabok voltak, mert most a tihanyi táborban én mutattam,hogyan lehet ilyent készíteni.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése